Over ons

Vitaal Xpert biedt een preventief vitaliteitsprogramma voor het midden-en kleinbedrijf (MKB).
Het is onze passie om mensen te inspireren en motiveren op het gebied van gezondheid & vitaliteit.
Wij werken op locatie bij de opdrachtgever of vanuit de eigen sfeervolle praktijkruimte in Zeist.
Thérèse Verputten is eigenaar van Vitaal Xpert en werkt samen met een team van professionals.

Achtergrond en motivatie

Ik ben Thérèse Verputten en samen met mijn man Patrick, zoon Boi en hond Spike woon ik in het mooie Zeist (omgeving Utrecht, Amersfoort, Houten, Bilthoven, Soest). Ik vertel je graag waarom ik mijn bedrijf Vitaal Xpert ben gestart. Dit was een weloverwogen keuze na meer dan 25 jaar hoger management in de commerciële gezondheidszorg.

De aanleiding was mijn eigen wake-up call welke ik een aantal jaren geleden kreeg. Slecht slapen, stress, vermoeid, hoge bloeddruk. Ik nam het voor lief, ging door en ik gaf de overgang de schuld van de klachten. Totdat ik bij het cardiologisch centrum kwam en na 1 minuut kon stoppen met de fietstest omdat de bloeddruk zo escaleerde. Cardioloog Dr. L. Hofstra gaf me een heldere boodschap. Het hart is goed, maar de hoge bloeddruk niet. ‘Een langzame killer. Als je het niet aanpakt, ben je over 5 of 10 jaar aan de beurt’. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd.

Ik begon mijn nieuwe reis met de succesvolle lifestyle interventie methode (SLIM) van Dr. Hofstra. Na drie weken fase 1 was de bloeddruk weer normaal. Ongelofelijk. Ik was echt perplext. Natuurlijk ging ik door naar de volgende fasen. De interventie werd duurzaam en het kostte me geen moeite. De persoonlijke interesse voor vitaliteit leidde me naar de OERsterk Coach opleiding welke gericht is op leefstijl in de breedste zin van het woord. Na ieder level en het maken van vlieguren, raakte ik meer geïnspireerd om te gaan werken als vitaliteitscoach.

Tijdens mijn jarenlange managementfuncties heb ik veel mensen mogen coachen. Geïnspireerd en laten groeien in datgene waar ze voor stonden. De context van het bedrijfsleven is me zo bekend en daarin voel ik me ook thuis. Om gezamenlijk met het team de doelen te realiseren, met veel plezier te werken en met klanten het partnerschap en verbinding aan te gaan. Ik zet dit nu door, met een goed gevulde rugzak, alleen vanuit een andere rol.

Mijn doel is om werkgevers te motiveren om preventief te investeren in de gezondheid en vitaliteit van hun medewerkers. Dit is immers hun grootste kapitaal. Nog te vaak worden de interventies pas aangeboden als werknemers ziek zijn. Dan gaan de alarmbellen af, plus een verhoogde werkdruk op collega’s wie aan het werk zijn. Er zijn zoveel ontwikkelingen gaande waardoor ik versterkt word in mijn aanpak. Het toenemende ziekteverzuim, burn-outs, personeelstekort. En niet te vergeten de na-ijl effecten van Covid op de mentale gezondheid.

Ik wil mensen aansporen om hun klachten serieus te nemen. Niet te accepteren dat de klachten er zijn, omdat je een weg gevonden hebt om er mee om te gaan. Op zoek te gaan naar de oorzaak van de oorzaak. ‘Herkennen, erkennen en ernaar te handelen’. Het kan je zoveel meer brengen. Ik heb de juiste ondersteuning mogen ontvangen en dat gun ik jou ook.

Handtekening Vitaal Xpert

Cliënten omschrijven Thérèse Verputten als:

  • "Een zeer bevlogen professional die goed luistert naar de vraag achter de vraag, waardoor ze snel het vertrouwen wint en mensen hierdoor heel effectief coacht", 
  • "Warm, authentiek en aandachtig"
  • “Geduldig en positief”,
  • “Geïnteresseerd, oprecht en altijd begaan met andere mensen”,
  • “Positief, gezellig, denken in mogelijkheden, humor, gedreven”,
  • “Een super lieve en betrokken vrouw, authentiek en een mooi bevlogen enthousiast mens”.

Wil jij gezonde en vitale medewerkers?

We zijn gevestigd in Zeist (omgeving Midden Nederland: Utrecht, Amersfoort, Houten, Bilthoven, Soest), dus centraal in het land. Vul het onderstaande formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op. Of heb je liever contact via de mail of telefoon?

+31 6 20 01 53 77    therese@vitaalxpert.nl