Veerkracht & Vitaliteit, de samenwerking TUBES en Vitaal Xpert

Betrokkenheid, verbinding en vitaliteit zijn essentieel voor het creëren van een veerkrachtig en succesvol team. Daarom zijn we de samenwerking aangegaan met Thérèse Verputten van Vitaal Xpert.

Veerkracht en Vitaliteit

Over TUBES:

Bij TUBES – Wines & Spirits by the glass werken we samen met ruim 50 collega’s om wijnen en sterke dranken in elegante 50ml en 100ml glazen of gerecyclede plastic tubes te bottelen en te vermarkten. Onze klanten variëren van wijnhuizen, cocktails/spirits producenten en tot (e)retailers en luchtvaartmaatschappijen. We hebben productiefaciliteiten in Hilversum en in Napa Valley, USA, waar we met behulp van een gepatenteerde technologie de kwaliteit van onze producten waarborgen.

Het belang van Vitaliteit:

Na 22 jaar werken bij grote corporates, wilde ik me richten op het opbouwen van bedrijven door mijn kennis, ervaring en ondernemersmentaliteit te combineren. Betrokkenheid, verbinding en vitaliteit zijn essentieel voor het creëren van een veerkrachtig en succesvol team. Het is belangrijk dat er met plezier wordt gewerkt en iedereen persoonlijke aandacht krijgt. Daarom zijn we de samenwerking aangegaan met Thérèse Verputten van Vitaal Xpert.

Vitaliteit is voor alle bedrijven en iedereen van groot belang.  TUBES is heel divers en wij groeien hard. De veranderende omgeving en het continue anticiperen vereist veerkracht. Vitaliteit zien wij als één van de pijlers van veerkracht. Met de komst van Thérèse wilden wij de vitaliteit van het team als geheel en de individuele collega’s goed in beeld krijgen en van de juiste impulsen voorzien. Thérèse heeft de APK Vitaliteit uitgevoerd om onze collega’s te ondersteunen op het gebied van vitaliteit.

De APK Vitaliteit:

TUBES heeft een divers team van medewerkers in Productie, Sales, Marketing en Finance. Thérèse voerde de gesprekken uit in zowel het Nederlands als het Engels en ze gaf iedereen drie persoonlijke adviezen mee. Dankzij haar open houding en expertise voelden onze teamleden zich snel op hun gemak om hun ervaringen te delen tijdens de face-to-face gesprekken. De bloeddrukmeting werd gezien als een welkome aanvulling. Met de APK Vitaliteit hebben we ook gehoor gegeven aan de verplichting van het uitvoeren van een periodiek Preventief Medisch Onderzoek. Thérèse presenteerde vervolgens concrete bevindingen en aanbevelingen aan TUBES. Aan de hand hiervan hebben we o.a. wijzigingen in de structuur en processen van onze Operations-afdeling aangebracht.

De Persoonlijke Coaching:

Onze medewerkers hebben het goed opgepakt, inclusief het vervolgtraject met de persoonlijke coaching door Thérèse, specifiek voor de medewerkers die extra ondersteuning nodig hadden. De coaching sluit heel goed aan op het traject van de APK en zo hebben we een eigen vitaliteitscoach binnen handbereik.
Het heeft geresulteerd in zichtbare resultaten: aangepaste levensstijlen (ontspanning, gevarieerd eten, aantal slaapuren), de houding binnen het team, focus en eigenaarschap. Dankzij het preventieve vitaliteitsprogramma van Vitaal Xpert zijn er nu concrete vitaliteitsdoelen voor het team geformuleerd en onbewust veel acties in gang gezet.

De aanbeveling:

Ik kan mijn collega’s in het MKB de diensten van Vitaal Xpert van harte aanbevelen. Binnen het team is er een sterke behoefte om de APK periodiek te herhalen.  Thérèse is in staat om snel vertrouwen te winnen, luistert goed, zorgt voor openheid, ze analyseert scherp en snel en geeft heldere adviezen.
Thérèse begrijpt het bedrijfsleven als geen ander en dat is een grote pré.

Edwin Blom
CEO TUBES, Wines & Spirits by the glass